KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Historia

Przedszkole usytuowane jest blisko centrum miasta, a jednocześnie cieszy się przestronnym ogrodem bogato zagospodarowanym w tereny zielone z dużą ilością drzew, krzewów oraz klombów z kwiatami.

W ogrodzie znajduje się bezpieczny i kolorowy plac zabaw, wyposażony w atestowane urządzenia, ścieżkę zdrowia, tor przeszkód, górkę saneczkową oraz altankę do zajęć dydaktycznych.

Budynek przedszkola dostosowany jest do potrzeb psychofizycznych dzieci w wieku przedszkolnym.

Przedszkole dysponuje siedmioma salami zajęć z przyległymi łazienkami. Sale są przestrzenne, słoneczne, estetyczne, wyposażone w meble dostosowane do wieku dziecka.

Zorganizowane są w nich kąciki do zabaw tematycznych, konstrukcyjnych, badawczych, plastycznych, muzycznych, ruchowych, rozwijających aktywność, uzdolnienia i zainteresowania wychowanków.

W przedszkolu znajduje się sala gimnastyczna, sala zabaw, sala bajek oraz dobrze wyposażona garderoba teatralna.

Placówka posiada bogate zaplecze pomocy i materiałów dydaktycznych, tablicę multimedialną, projektor, sprzęt do ćwiczeń i zabaw ruchowych.

Budynek przeszedł pełną modernizację, wymieniona została stolarka okienna, wykonano ocieplenia budynku, dobudowano parking i podjazd dla osób niepełnosprawnych.

Przedszkole spełnia wszelkie warunki, aby było bezpieczne i przyjazne dla wszystkich.