KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Wydarzenia

Żegnamy starszaków

Pożegnanie 6-latków to czas niezwykły i niezapomniany, zarówno dla dzieci, rodziców, jak i nauczycielek. Kończy się bowiem 4-letni okres przyjaźni, wspólnych zabaw i spotkań, wspólnej pracy. Dzieci z zagubionych i nieśmiałych maluszków stają się samodzielnymi, odważnymi ciekawy...

Dzień Dziecka w Tęczowym Przedszkolu

Kochane Dzieci!Z okazji Dnia dziecka życzymy Wam,aby uśmiech zawsze gościł na waszych twarzach,a każdy dzień był wspaniałą przygodąi wszystkie wasze dziecięce pragnienia się spełniły!Nie bójcie się marzyć, bo od marzeń wszystko się zaczyna! Tęczowo, tanecznie i na sportowo...

Jak Felek uzależnienia przezwyciężył - teatrzyk Magic

4 marca przedszkolaki obejrzeli spektakl teatralny pt. „Jak Felek uzależnienia przezwyciężył”.  Sztuka miała charakter profilaktyczny. Główny bohater – Felek bardzo dużo czasu spędzał przy komputerze, objadał się niezdrową żywnością.Przez to miał kłopoty ze zdrowiem, stał się otyły, pogo...

Gabinet wielospecjalistyczny oraz inne skutki projektu

W „Tęczowym Przedszkolu” Publicznym Przedszkolu nr 2 w Zduńskiej Woli powstał gabinet terapii wielospecjalistycznej utworzony na potrzeby naszych przedszkolaków. Dzięki pozyskanym środkom w ramach realizowanego projektu „Wyrównywanie szans edukacyjnych dzieci ….” można było ...

Międzyprzedszkolny konkurs logopedyczny -Połamany języczek

W dniu 27 lutego w Zespole Szkół nr 1 w Zduńskiej Woli, odbył się konkurs logopedyczny w Zduńskiej Woli. Nasze przedszkole reprezentowały dzieci z grupy IV,V i VI. Wszyscy laureaci  konkursu recytowali swoje utwory. każdy uczestnik otrzymał dyplom i upominek....

Koncert muzyczny

25 lutego w naszym przedszkolu odbył się kolejny koncert muzyczny....

Młodzieżowa Rada Miasta

21 lutego zawitali do naszej placówki przedstawiciele Młodzieżowej Rady Miasta. Goście czytali przedszkolakom baśnie i bajki....

Dzień Babci i Dziadka

14 lutego gościliśmy w naszej grupie najukochańsze babcie oraz dziadków....

Bal Karnawałowy

Jak co roku w karnawale w naszym przedszkolu odbył się oczekiwany przez dzieci „Bal Przebierańców”. W tym dniu przenieśliśmy się do WIELKIEJ KRAINY BAJEK. Pomysłowość rodziców nie miała granic. Przygotowali oni dla swoich pociech ciekawe stroje karnawałowe. Na balu, więc obok księżniczek, wr&o...