KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Grupa VII

 "Wesołe Misie"
Nauczycielki: Justyna Kubiak, Aneta Baudler-Stefańska, Dorota Michalska-Hunck


Język angielski zajęcia nieodpłatne odbywają się dwa razy w tygodniu. Zajęcia prowadzi pani Justyna Mitera-Bylewska

poniedziałek godz. 09.30 - 10.00

czwartek godz.   8.00 - 8.30

Religiazajęcia prowadzi pani Beata Masina

poniedziałek godz. 9.00 - 9.30 (śniadanie o godz. 8.30)

środa godz.  9.00 - 9.30 (śniadanie o godz. 8.30)

Logopedia - zajęcia prowadzi pani Jolanta Idzikowska

wtorek godz. 13.00 - 13.30

piątek godz. 13.00 - 13.30

Rytmika - zajęcia prowadzi pani Agnieszka Grzegorzewska

czwartek godz. 10.05 - 10.40


Do grupy VII uczęszczają dzieci 6 letnie.
Dzięki znajdującym się w naszej sali kolorowym kącikom zainteresowań, zawierających materiały do zabaw z obszaru matematyki, przyrody, plastyki oraz gier i klocków konstrukcyjnych każdy dzień w przedszkolu może być ciekawy. Dbając o wszechstronny rozwój dziecka realizujemy programy wychowania przedszkolnego „Trampolina”. Systematycznie realizujemy również „Dziecięcą matematykę” Edyty Gruszczyk Kolczyńbskiej, która pomaga dzieciom zdobyć umiejętności matematyczne, rozwinąć myślenie matematyczne i aktywne postawy. W trakcie bieżącego roku szkolnego zadbamy o to, aby nasi wychowankowie poznali i zapamiętali historię powstania państwa polskiego, legendy polskie, tradycje i kulturę polską, a także nazwiska słynnych Polaków.
„Wesołe Misie” potrafią stosować formy grzecznościowe, okazywać serdeczność i sympatię wszystkim uczestnikom w grupie, będą podejmować próby właściwego oceniania zachowań. W tym roku będziemy wspierać dzieci w osiąganiu samodzielności, a w konsekwencji poczucie odpowiedzialności za własną aktywność, rozwijanie swoich umiejętności i zainteresowań. Każdego dnia w myśl programu „Cała Polska czyta dzieciom”, znajdujemy chwilę na kontakt z literaturą dziecięcą. Chętnie korzystamy z bogatego zbioru biblioteki przedszkolnej. Dzieci z grupy VII bardzo lubią zajęcia muzyczne, na których poznają nowe piosenki doskonalą zdolności muzyczne: śpiew, taniec i grę na instrumentach. Mamy nadzieję, iż w tym roku również będziemy mogli pochwalić się sowimi umiejętnościami na licznych konkursach i uroczystościach.

Pożegnanie 6 latków

Pożegnanie 6-latków to czas niezwykły i niezapomniany, zarówno dla dzieci, rodziców, jak i nauczycielek. Kończy się bowiem 4-letni okres przyjaźni, wspólnych zabaw i spotkań, wspólnej pracy. Dzieci z zagubionych i nieśmiałych maluszków stają się samodzielnymi, odważnymi ciekawy...

Dzień Dziecka

31.05.2020
Dzień Dziecka

Dzień Dziecka

31.05.2020

Drodzy Rodzice! W tym tygodniu dzieci zapoznają się z prawami i obowiązkami dzieci na całym świecie. Wspólnie nauczymy się piosenki O prawach dziecka. Zastanowimy się co różni, a co łączy dzieci na całym świecie, dlaczego jedne dzieci są wesołe, a inne smutne. Będziemy rozmawiać również o dostępn...

Zabawy matematyczne

Liczymy, dodajemy, porównujemy. Matematykę każdy przedszkolak lubi i chętnie się jej uczy, dlatego zajęcia matematyczne są częste w naszej grupie....

Bal Karnawałowy

Jak co roku w karnawale nasza grupa uczestniczyła w „Balu Przebierańców”. W tym dniu przenieśliśmy się do WIELKIEJ KRAINY BAJEK. Pomysłowość rodziców nie miała granic. Przygotowali oni dla swoich pociech ciekawe stroje karnawałowe. Na balu, więc obok księżniczek, wróżek, rycerzy, muszki...

Baśnie, bajki i legendy

W tym tygodniu rozmawiamy o baśniach, bajkach i legendach. Odnosząc się do doświadczeń dzieci, utrwalamy pojęcie morał i szukamy głównych przesłań w znanych baśniach. Dzięki temu dzieci mają okazję nauczyć się odróżniać fikcję od rzeczywistości, doświadczyć empatii oraz zrozumieć konsekwencje swoich zacho...

Eksperymentujemy

Dzieci uwielbiają odkrywać świat poprzez eksperymentowanie, jest to niezwykła okazja do poznania lub odkrycia czegoś nowego. Doświadczenia i eksperymenty stanowią dobrą zabawę dla badawczego umysłu dziecka, dzięki nim uczą się świata, a sprawia im to naprawdę wiele radości....